Faculty Advisor

El-Korchi, Tahar

Abstract

This project was to investigate various design methods for the new recreational facility for Worcester Polytechnic Institute (WPI). A floor plan was developed based on the need of recreational spaces and steel design of the building. Beams, columns and girders were designed throughout the four floors. The design included foundations for the building and the pool. This project also investigated design options to improve the "green" building design and obtain a silver LEED accreditation rating. Cost estimating was also conducted based on materials required for the building.

Publisher

Worcester Polytechnic Institute

Date Accepted

April 2009

Major

Civil Engineering

Project Type

Major Qualifying Project

Accessibility

Unrestricted

Advisor Department

Civil and Environmental Engineering

Share

COinS