Faculty Advisor

Albano, Leonard D.

Abstract

This report focuses on the design of Worcester Polytechnic Institute's newest residence hall, located on Boynton St. in Worcester, MA. The study includes the analysis and design of four alternative floor systems for the residence hall, as well as an investigation into the possible building materials for the accompanying parking garage. In addition, an in-depth examination of the LEED certification process and green building alternatives was conducted to determine if it was possible to achieve a higher level of certification and construct a more environmentally friendly building. Cost and other feasibility factors were considered for each aspect of the research. The report closes with conclusions and recommendations based on the obtained results.

Publisher

Worcester Polytechnic Institute

Date Accepted

February 2008

Major

Civil Engineering

Project Type

Major Qualifying Project

Accessibility

Unrestricted

Advisor Department

Civil and Environmental Engineering

Share

COinS