Faculty Advisor

Albano, Leonard D.

Faculty Advisor

Van Dessel, Steven

Center

Stantec-Boston, Massachusetts

Abstract

To accommodate their growing needs, Boston Children’s Hospital is expanding its campus in the Brookline Village. Their redevelopment plan includes demolishing of the existing garage, Two and Four Brookline Place buildings, and an addition to One Brookline Place.This Major Qualifying Project (MQP) focuses on an alternative design for the new garage that will serve these two facilities. The proposed design of the garage exterior aims to add aesthetic value to the Brookline Hospital Campus and create an identity, through featuring a green wall, cool lighting effects during the night and by looking more kid-friendly. As part of this MQP, I conducted structural analysis, developed architectural details, and visually presented the concept for the new garage envelope.

Publisher

Worcester Polytechnic Institute

Date Accepted

April 2017

Major

Architectural Engineering

Project Type

Major Qualifying Project

Accessibility

Unrestricted

Advisor Department

Civil and Environmental Engineering

Project Center

Stantec-Boston, Massachusetts

Share

COinS